Vodniška komisija
torek, 7. april 2020
POIŠČI

Usklajevanje inštruktorjev planinske vzgoje 2012
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

torek, 30. november 2010 ob 00:00, ogledov: 2054

Zbor vodnikov PZS

Zbor vodnikov PZS Dovje - Mojstrana sobota, 27.11.2010 ob 9. uri

Vsako leto enkrat se vodniki Planinske zveze Slovenije zapremo med štiri stene in si vzamemo čas za analizo dela v  preteklem letu ter se pogovorimo, kako naprej. Tokratni zbor je bil tudi volilni, saj so štiri leta že minila, torej je bilo potrebno razrešiti staro vodstvo in izvoliti novo. Zbora se je udeležilo kar 40 delegatov od 52 vabljenih, to je 77 procentov. Vsi ti, kot pravi vodniki, in seveda tudi slavljenci se niso ustrašili petkovega popoldanskega sneženja. Dovje, vasica v objemu gora, jih je pričakala in nagradila s pravo zimski idilo. Prenekateri pogled se je zazrl proti dolini Vrat ali pa v Karavanke in si zaželel, da bi se lahko povzpel med vršace. Toda to soboto nas je čakalo drugačno delo. Poleg običajnega dnevnega reda-potrjevanje poročil za nazaj in sprejemanje za naprej ter potrjevanje sprememb Pravilnika vodnikov PZS - je bila posebej svečana tudi podelitev priznanj za zaslužne in častne vodnike PZS.

To so tisti kleni možje, ki že več kot petindvajset ali celo več kot trideset let s svojim neumornim delom pomembno prispevajo k razvoju in ugledu prostovoljnega vodništva v okviru PZS. Priznanje so prejeli za zelo velik ali pa za izjemen prispevek prostovoljnemu vodništvu.

Podelil jim jih je sam predsednik Planinske zveze Slovenije g. Bojan Rotovnik - tudi sam vodnik in inštruktor. V nagovoru jim je izrekel pohvalo in  čestital. Kar nekaj besed je namenil tudi nam, ostalim udeležencem. Govoril je o aktualnih problemih, s katerimi se ukvarja, in projektih, ki si jih je zastavilo novo vodstvo. Zbora se je udeležil tudi podpredsednik g. Tone Tomše, kar nas je še posebej razveselilo. Tako smo imeli na zboru zbran skoraj ves vrh PZS, to se nam ne zgodi prav pogosto.

Po zboru je sledila zaslužena malica in voden ogled Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani.

Še enkrat hvala vodji Planinskega muzeja g. Miru Rženu za prijaznost, s katero nas je sprejel pod streho in počastil.

Nova sestava Vodniške komisije pri PZS:

Franc Gričar - PD Zagorje ob Savi - načelnik
Katarina Filipič - PD Cerkno - članica
Martin Luzar - PD Krka Novo mesto - član
Primož Trop - PD Ptuj - član
Husein Djuherič - PD Velenje - član
Albin Žnidarčič - PD Sežana - član
Boris Madon - PD Žirovnica - član

 

Boris Madon

Foto Sašo Valjavec

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO