Vodniška komisija
ponedeljek, 15. avgust 2022
POIŠČI

Zaključena tudi druga izmena tečaja za planinske vodnike kategorije A
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 26. julij 2022 ob 09:00, ogledov: 2851

ZAPRTE POTI na območju Trstelja in Cerja

Planinsko društvo Nova Gorica | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Vse planinske poti na območju Cerja in Trstelja so do nadaljnjega zaprte.

Zaprte so naslednje planinske poti:
  • Lipa - Stjenkova koča na Trstelju,
  • Dornberk - Stjenkova koča na Trstelju,
  • Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju,
  • Stjenkova koča na Trstelju - Trstelj - Cerje.

Zaprta je tudi Stjenkova koča na Trstelju. Na terenu še vedno poteka intenzivno gašenje, obstaja tudi velika nevarnost eksplozij neeksplodiranih ubojnih sredstev (ostanki I. sv. vojne).

Odstvetujemo kakršno koli gibanje na omenjenem območju. Omejitve veljajo tudi za del Slovenske turnokolesarske poti, ki vodi mimo Stjenkove koče na Trstelj.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE