Vodniška komisija
sobota, 26. september 2020
POIŠČI

Licenčno usposabljanje za kopne razmere, Dom planincev v Logarski dolini
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

petek, 21. avgust 2020 ob 00:00, ogledov: 358

Šest Slovencev v finalu

Objavil(a): Barbara Gradič Oset
V Brianconu v Franciji je na sporedu prva tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v letošnji sezoni, ki jo je zaznamoval novi koronavirus. Petkov spored je bil v znamenju kvalifikacij in polfinala v težavnosti. V sobotni finale so napredovale štiri Slovenke in dva Slovenca.
Najboljša Slovenka Janja Garnbret si je v večernem polfinalu priborila tretji dosežek. Takoj za svetovno prvakinjo v disciplini so se uvrstile njene reprezentančne kolegice Vita Lukan, Tjaša Kalan in Lucija Tarkuš na četrtem, petem in šestem mestu.

Tjaša Slemenšek je v polfinalu zasedla 17. mesto, šesta slovenska polfinalistka Lana Skušek pa je polfinale končala na 25. mestu.

Ženski polfinale je dobila Italijanka Laura Rogora, ki si je v kvalifikacijah prvo mesto delila z Garnbretovo. Nina Arthaud je poskrbela za drugi najboljši dosežek polfinala.

Pri moških je po kvalifikacijah tudi polfinale dobil Čeh Adam Ondra. Drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert, tretji Nemec Alexander Megos.

Domen Škofic si je priboril četrto izhodišče. V finale je napredoval tudi Luka Potočar s sedmim mestom. 

Od Slovencev je pod mejo polfinala na 32. mestu pristal Žiga Zajc, Martin Bergant je bil 36., Milan Preskar pa 40.

Finale bo na sporedu v soboto z začetkom ob 19.30, ki ga boste lahko spremljali tudi na 2. programu Televizije Slovenija

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO