Vodniška komisija
petek, 22. januar 2021
POIŠČI

Usposabljanje za vodnika PZS, lahke snežne ture - 1. skupina
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

petek, 24. julij 2020 ob 00:00, ogledov: 663

Dan alpske možine 2020

Objavil(a): Dušan Prašnikar
Turizem Bohinj in Triglavski narodni park organizirata izobraževanje o alpski možini in traviščnih habitatnih tipih za planinske in turistične vodnike ter ostale ljubitelje alpskega cvetja, ki bo v nedeljo, 2. avgusta 2020. Izobraževanje poteka v okviru projekta VrH Julijcev, saj je ravno pravilno usmerjanje obiskovalcev pomembno za izboljšanje stanja te ogrožene rastlinske vrste.
Zbor je ob 7.30 na železniški postaji v Podbrdu. Skozi vas Trtnik se bomo povzpeli do spomenika Ivu Šorliju, kjer nas bo pričakal dr. Igor Dakskobler, izjemen botanik in poznavalec te ogrožene rastlinske vrste. Odpravili se bomo do rastišča na Štukah in nato mimo Doma Zorka Jelinčiča na vrh Črne prsti.
Predviden čas hoje do vrha Črne prsti skupaj z izobraževanjem je 4-5 ur (cca 1.350 m vzpona).
Za povratek se lahko odločite po isti poti ali pa mimo Orožnove koče na Planini za Liscem do Bohinjske Bistrice (povratek z vlakom v Podbrdo).

Prijave zbiramo do četrtka, 30. 7. 2020 na elektronski naslov info@bohinj.si ali na telefonski številki 04 57 47 590.Izobraževanje bo potekalo v okviru projekta VrH Julijcev, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.PDF Dan alpske možine 2020 (plakat)

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO