Vodniška komisija
sobota, 15. avgust 2020
POIŠČI

Na Vršiču vodniki obnavljali znanje o vodenju v snežnih razmerah
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sreda, 3. junij 2020 ob 12:00, ogledov: 624

Anketa | Trening v obdobju karantene ali omejitve gibanja zaradi COVIDa-19

Objavil(a): Matej Ogorevc
Namen pričujoče ankete je preučiti, kako karantena oz. z njo povezane odredbe o omejitvi gibanja vpliva ali je vplivala na trening in vadbene prakse in kako se športniki odzivajo (so se odzivali) na pandemijo.
Anketa s polnim naslovom »Trening v obdobju karantene ali omejitve gibanja zaradi COVIDa-19: znanje, prepričanja in prakse odraslih športnikov« je mednarodni projekt, ki trenutno vključuje 98 raziskovalcev iz 55 držav. Pandemija koronavirusa je spremenila vsakodnevno
življenje ljudi po vsem svetu. Svetovni športni koledar, rekreativni in profesionalni, je trenutno neprepoznaven.

Dostop športnikov do vadbe, vadbenih pripomočkov in/ali možnosti zapustiti svoje domovanje (za vadbo, tek, kolesarjenje itd.) je močno omejen, če ne celo nemogoč. Namen pričujoče ankete je preučiti, kako karantena oz. z njo povezane odredbe o omejitvi gibanja vpliva ali je vplivala na trening in vadbene prakse in kako se športniki odzivajo (so se odzivali) na pandemijo. Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo 10-12 minut.


AnketaRezultati projekta bodo uporabljeni izključno za potrebe raziskovanja z namenom formiranja prihodnjih smernicah za športnike, trenerje, športne znanstvenike in tudi odločevalce. Projekt bo ugotavljal, kaj se je dogajalo po vsem svetu na vseh naseljenih celinah med karanteno glede športnikov, njihovega udejstvovanja in treningov.

Ciljna skupina so amaterski in profesionalni športniki ali športnice, vključno s para-športniki iz katere koli države, ki doživljajo ali so doživljali obdobje karantene ali omejitve gibanja med pandemijo COVID-19.

izr. prof. dr. Tadej Debevec
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO