Vodniška komisija
petek, 22. januar 2021
POIŠČI

Tečaj za vodnike PZS E kategorije 2012
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

četrtek, 3. oktober 2019 ob 10:45, ogledov: 4327

Julijske Alpe – osrednji del | NOV planinski vodnik!

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinski vodnik Julijske Alpe - osrednji del bralcu predstavi del Julijskih Alp med prelazom Vršič na zahodu in Komno s Krnskimi jezeri na jugu ter Savo Dolinko na severu in Savo Bohinjko z Bohinjskim jezerom na jugu. Območje zajema naše najvišje gore s Triglavom na čelu.
Če je Triglav kralj, potem je Škrlatica kraljica naših gora, ki Triglav povezuje z Martuljkovo skupino. Tam markiranih in zavarovanih poti na visoke in pogosto krušljive vršace skorajda ni - to je svet za najbolj izkušene gornike, ki si znajo poiskati brezpotne prehode in jih ni strah prijeti za skalo.

Zahtevni so tudi Razor in Prisojnik ter njuni sosedi nad Kriškimi podi, kjer je sicer kar nekaj planinskih poti skrbno opremljenih z jeklenimi varovali. Visokogorskih užitkov tu nikoli ne zmanjka. Južno in vzhodno od Triglava je pogorje nekoliko manj ostro oblikovano, več je zaobljenih oblik, zelenih zaplat in planin, zakraselih visokogorskih podov. Pokljuki in Mežakli pa vladajo gosti, temni in skrivnostni gozdovi.


Vodnik Julijske Alpe: osrednji del je na voljo po predprodajni ceni - 23,92 €*.
*velja v primeru plačila predračuna do dneva izida.

Naročila v spletni trgovini, na trgovina@pzs.si ali po telefonu na (01) 43 45 684 in 080 18 93.


Po izdaji, predvidoma sredi oktobra, bo redna cena vodnika znašala 29,90 €. V času šestih mesecev od izdaje popusti oz. zniževanje cene ni dovoljeno!

pz_pzs_julijske_alpe_osrednji_del_slika PDF Vsebina in primeri opisov

Tehnični podatki vodnika:
  • Obseg: 224 strani
  • Format: 130 mm x 210 mm
  • Integralna šivana vezava, polokrogel hrbet
  • PZS, 2019Planinski vodnik Julijske Alpe je sestavljen iz štirih zvezkov, enciklopedično posvečenih osrednjemu delu in južnemu delu Julijskih Alp, skupinama Mangarta in Jalovca ter Zahodnim Julijskim Alpam.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO