Vodniška komisija
sreda, 4. avgust 2021
POIŠČI

Tečaj za vodnika PZS B kategorije, Valvasorjev dom 2014
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

torek, 8. januar 2019 ob 16:16, ogledov: 6126

Navodila za registracijo VPZS 2019

Objavil(a): Veronika Susman
Registracija VPZS obsega podaljševanje dovoljenja za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva in podaljševanje zavarovanja za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti.
Vodnik PZS ima lahko licenco za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva, ne da bi bil pri tem zavarovan (registriran) za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti.

Podaljševanje licence za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva
VPZS mora po pridobitvi naziva vsaka tri leta podaljševati licenco za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva. Pogoj je, da je bil v letu pred iztekom licence aktiven v najmanj petih akcijah in da se je vsaj enkrat na tri leta aktivno udeležil izpopolnjevanja VPZS, ločeno za kopne ture, snežne ture in turne smuke, ali opravil izpit za pridobitev višje kategorije vodenja. Kot udeležba na izpopolnjevanju VPZS se šteje tudi aktivna udeležba inštruktorja, če je ta poleg teme, ki jo je vodil ali pomagal voditi, aktivno sodeloval tudi na vseh ostalih temah izpopolnjevanja VPZS.

Podaljševanje zavarovanja(registracije) za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti
Na osnovi sklepa 12. seje IO VK z dne 7. maja 2018, št. 2/12, društva za registracijo vodnikov PZS za leto 2019 izpolnijo obrazec, v katerem poimensko navedejo vodnike svojega društva, ki jim potrjujejo pogoj aktivnosti v letu 2018 in ga najkasneje do 28. 2. 2019 pošljejo na elektronski naslov Vodniške komisije PZS: vodniska.komisija@pzs.si.

Obrazec mora obvezno ostati v Excelu. Obrazec mora biti obvezno poslan z uradnega elektronskega naslova društva.

Društvo vodniku PZS potrdi aktivnost, če je imel ta v letu 2018 vsaj pet planinskih aktivnosti (vodenje izletov, tabori, predavanja, seminarji, usposabljanja, markiranja, planinska orientacijska tekmovanja …), od tega morata biti vsaj dve aktivnosti izvedeni v okviru matičnega PD in vsaj dve aktivnosti samostojno vodeni turi.

Obenem društvo pošlje tudi izpolnjen obrazec s podatki načelnika vodniškega odseka:
XLS Poimenski seznam VPZS
XLS Podatki načelnika vodniškega odseka
 
S poslanim poročilom PD hkrati tudi potrdi, da je VPZS član PD s plačano članarino za tekoče leto.

Izjemoma se registracija lahko podaljša za eno leto, kljub neizpolnjevanju pogojev, če VPZS odda pisno prošnjo, v kateri navede razloge za neizpolnjevanje pogojev. Prošnje obravnava SOKR. Na odločitev SOKR se lahko VPZS pritoži na IO VK v 15 dneh po prejemu sklepa. Odločitev IO VK je dokončna.

Le v izjemnih primerih lahko VPZS pošlje poročilo na starem obrazcu in dokaz, da je plačal članarino, sam neposredno na VK PZS. V takšnih primerih mora biti priloga poročila tudi pisna obrazložitev, zakaj je VPZS sam posredoval poročilo.

DOCStari obrazec za registracijo_posamezniki

 

Srečno in varen korak,
Vodniška komisija PZS

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO