Vodniška komisija
četrtek, 24. september 2020
POIŠČI

Med 11. in 13. marcem je potekalo snežno izpopolnjevanje v koči na Grohotu pod Raduho.
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sreda, 28. november 2018 ob 13:30, ogledov: 2617

Zbor predstavnikov vodniških odsekov 2018

Objavil(a): Veronika Susman
V soboto, 24. novembra 2018, je v prostorih Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu potekal Zbor predstavnikov vodniških odsekov PD. Udeležilo se ga je 78 predstavnikov vodniških odsekov, ki so s tem dosegli 45,61 % sklepčnosti.

V dopoldanskem času je v istih prostorih potekal tudi 14. strokovni posvet Gore in varnost. Predstavljena so bila zanimiva dognanja o podnebnih spremembah v gorah, strelah, o katerih nam je osebno izkušnjo povedala tudi Eva Pogačar, dr. med., o temeljnih postopkih oživljanja ter kratka analiza nesreč, ki so se zgodile v letošnjem letu.

Posvetu je sledil odmor in popoldanski Zbor predstavnikov vodniških odsekov. Zbor je otvoril načelnik Vodniške komisije Franc Gričar, ki je podal predlog delovnega predsedstva, ki ga je v nadaljevanju vodil Jože Bobovnik. Sledila je podelitev priznanj častni vodnik PZS. Letos je omenjeno priznanje prejelo kar 16 vodnikov, in sicer: Anton Progar, Franc Kadiš, Jože Drab, Ivan Borovnik, Zlatka Gajšek, Antun Mlinarević, Leon Vrhovšek, Jurij Nabergoj, Oton Naglost, Vladimir Čanžek, Silvo Črepinšek, Elka Grilc, Janez Levstik, Anton Svenšek, Aleš Peršolja in Borut Peršolja. Iskrene čestitke vsem!

vk_pzs_zbor_2018_foto_jakob_lekse__14_

Sledilo je poročilo verifikacijske komisije, sprejem Poslovnika o delu Zbora predstavnikov vodniških odsekov PD ter poročila o delu Vodniške komisije ter strokovnih odborov. Člani Vodniške komisije so v preteklem letu namenili večino časa aktivnostim za načrtovanje ter izvajanje usposabljanj VPZS, se udeleževali preventivnih akcij v sodelovanju s Slovensko policijo ter Gorsko reševalno zvezo Slovenije. V oktobru je bilo izvedeno usklajevanje inštruktorjev planinske vzgoje v Kamniški Bistrici. Strokovni odbor za usposabljanje pa je med drugim podal podatek, da je bilo v letu 2018 na tečajih za kategoriji A in D 84 udeležencev, na izpopolnjevanjih (v snežnih in kopnih razmerah) pa kar 481 udeležencev. Sledila je razprava, ki se je večino časa zadržala pri finančnem poročilu ter predlogu za uvedbo zdravniškega potrdila za vse nove udeležence tečajev. Čas v nadaljevanju je bil namenjen predstavitvi in razpravi na temo novega Zakona o športu ter vplivu le-tega na programe strokovnih usposabljanj, ki jih izvaja PZS.

Letos je med drugim tudi volilno leto. Novo vodstvo je dobila tudi Vodniška komisija. Načelnik še naprej ostaja FRANC GRIČAR, PD Zagorje, izvoljeni člani Izvršnega odbora pa so:

  • JOŽEF BOBOVNIK, PD Fram
  • DOROTEJA BOKAVŠEK, PD Ptuj
  • FRANC KEMPERLE, PD Kamnik
  • MATEJ KOCBEK, PD Krka Novo mesto
  • BORIS MADON, PD Žirovnica
  • KATJA ŽAGAR, PD Valentin Stanič Kanal

Preden so bili objavljeni rezultati volitev, je delovanje odbora Planinstvo za invalide v letošnjem letu predstavil Jurček Nowakk.

V nadaljevanju je Franc Gričar predstavil programa dela in finančni načrt VK PZS za leto 2019 ter okvirni programa dela za leto 2020. Sledila je točka razno.

Zbor se je zaključil ob 16.25.


Izabel Vadnal


Fotogalerija

 Jakob Lekše1 / 20

 Jakob Lekše2 / 20

 Jakob Lekše3 / 20

 Jakob Lekše4 / 20

 Jakob Lekše5 / 20

 Jakob Lekše6 / 20

 Jakob Lekše7 / 20

 Jakob Lekše8 / 20

 Jakob Lekše9 / 20

 Jakob Lekše10 / 20

 Jakob Lekše11 / 20

 Miha Pavšek12 / 20

 Miha Pavšek13 / 20

 Miha Pavšek14 / 20

 Miha Pavšek15 / 20

 Jakob Lekše16 / 20

 Jakob Lekše17 / 20

 Jakob Lekše18 / 20

 Jakob Lekše19 / 20

 Jakob Lekše20 / 20

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO