Vodniška komisija
sobota, 19. junij 2021
POIŠČI

Na Vršiču vodniki obnavljali znanje o vodenju v snežnih razmerah
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

četrtek, 16. avgust 2018 ob 15:30, ogledov: 3341

Usposabljanje za vodenja na območju Karavank: Značilnosti Karavank

Objavil(a): Matej Ogorevc
Območje Karavank ima zelo dobre naravne pogoje za pohodništvo, kolesarjenje in mehki zimski turizem. Obstoječa mreža planinskih in drugih pohodnih poti je zelo gosta in ponuja raznovrstna pohodniška doživetja. V okviru čezmejnega projekta »Alpe Adria regija doživetij« bo postavljen velik napredek pri ponudbi kolesarjenja in tudi mehkega zimskega turizma. H kakovostni ponudbi destinacije prispevajo tudi izobraženi vodniki, ki znajo gostom odkrivati zanimivosti in tudi manj znane posebnosti Karavank, tako z vidika naravnih in kulturnih značilnosti kot zgodb, ki lahko goste še posebno nagovorijo in se jim vtisnejo v spomin.
Vsebina usposabljanja:
  • naravne in kulturne značilnosti Karavank s poudarkom na biodiverziteti, 
  • geološke in geomorfološke značilnosti Karavank,
  • zgodbe z območja Karavank.

Datum: 14.-16. september 2018

  • Teoretični del: potekal bo 14. 9. 2018 s pričetkom ob 14.00 v Bistrici v Rožu na avstrijskem Koroškem.
  • Praktični del: potekal bo 15. in 16. 9. 2018 kot vodena tura na relaciji Rute - Celovška koča - sedlo Svačica - Dom na Zelenici - Ljubelj in dodatno vodenje po Dovžanovi soteski s prikazom tehnike vodenja

 

Po potrebi bo organiziran prevoz iz Tržiča do Bistrice v Rožu za začetek oz. za povratek.

Ciljna skupina: planinski, gorski in turnokolesarski vodniki, ki izvajajo tudi turistična vodenja na območju Karavank, ostali planinski in turnokolesarski vodniki PZS ter ostali, ki jih zanima turistično vodenje v Karavankah.

Jezik usposabljanja: za slovenske udeležence bodo teoretična predavanja potekala v slovenščini, praktični del na terenu pa tudi v angleščini in nemščini (znanje nemščine ni pogoj za udeležbo).

Cena: usposabljanje je za udeležence brezplačno in vključuje vsa strokovna predavanja in vodenja ter organizacijo in strokovno gradivo. Strošek nočitve in oskrbe nosijo udeleženci sami.

Število udeležencev je omejeno na 15 iz Slovenije in 15 iz Avstrije.

Rok za prijavo: do 31. 8. 2018 po principu prej prispelih prijav na elektronski naslov dusan.prasnikar@pzs.si.

DOC Prijavnica

Ostale informacije dobijo prijavljeni po roku prijav.

 

Usposabljanje bo potekalo v okviru projekta »Alpe Adria regija doživetij«. Namen projekta je razvoj trajnostnega turizma in čezmejne turistične ponudbe na območju zahodnih Karavank, temelječih na pohodništvu, kolesarjenju in zimskih doživetjih. Projekt je sofinanciran s strani Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija Avstrija 2014-2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.Usposabljanje organizirata Umweltbüro in Planinska zveza Slovenije.
karavanke_vodenje
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO