Vodniška komisija
sreda, 16. junij 2021
POIŠČI

Planinsko učno središče Bavšica
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ponedeljek, 23. april 2018 ob 08:45, ogledov: 3839

Razpis Veter v laseh 2018

Objavil(a): Matej Ogorevc
Športne organizacije, društva in šole vabimo k sodelovanju v že 23. izvedbi projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Razpis za sodelovanje na projektu je odprt do 31. decembra 2018.

Nacionalna športno-družbena akcija Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti se bo letos odvila že 23. leto zapored. Akcija je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam. Glavna cilja pa sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in kot najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Potencial in dobro zasnovo programa Veter v laseh je prepoznalo tudi Ministrstvo za zdravje RS, ki bo med leti 2017 in 2019 podprlo njegovo izvedbo. V ta namen smo program razširili in poleg brezplačnih enodnevnih dogodkov in vadb vključili še brezplačna predavanja za starše, brezplačne seminarje za izvajalce, urejanje igrišč in zunanjih površin ter pripravo nabora gibalnih iger za otroke.

V letošnjem letu je predviden sklad za izvajalce v višini 25.000 evrov, ki ga sestavljajo materialna in finančna sredstva.

V projekt se v 2018 lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij z izvedbo športno-družabnih prireditev za otroke in/ali mladostnike, večdnevnih športnih dogodkov za otroke in mladostnike in rednih športnih vadb za otroke in mladostnike.

Postopek prijave:

  1. Najkasneje tri tedne pred dogodkom vpiše svojo aktivnost v spletni obrazec. Vpis vključuje kraj in čas izvedbe dogodka, predvideno število udeležencev in prostovoljcev, kratek opis programa ter kontaktne podatke izvajalca.
  2. Ob prijavi morate označiti sodelovanje »Prijava v projekt Veter v laseh« in izpolniti obvezna polja.
  3. Strinjati se morate s splošnimi pogoji sodelovanja, ki vključujejo tudi obveznosti izvajalca in dogovor o sodelovanju.
  4. V primeru izvedbe brezplačne vadbe: izvajalec najmanj tri tedne pred začetkom izvedbe programa pošlje podatke na elektronski naslov vetervlaseh@sportna-unija.si. Opis vključuje termin in lokacijo izvedbe vadbe, komu je vadba namenjena, kaj vključuje ter kontaktne podatke vaditelja oziroma odgovorne osebe za izvedbo.

Razpis traja od 18. aprila 2018 do 31. decembra 2018. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov. Več informacij je na voljo v razpisu.

Za vse dodatne informacije se obrnite na vodjo projekta Janeza Ovsenika ali glavnega koordinatorja Aleša Ošljaka (vetervlaseh@sportna-unija.si, 031 319 883).

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

 

Projekt sofinancira Fundacija za šport.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO