Vodniška komisija
sobota, 26. september 2020
POIŠČI

Poročilo kopnega izpopolnjevanja za planinske vodnike na Boču
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

četrtek, 17. marec 2016 ob 08:30, ogledov: 6506

Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt tudi spomladi

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da bo letos Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt in normalno oskrbovan v zimski sezoni in sicer od 26. marca 2016 dalje.
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da bo letos Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt in normalno oskrbovan v zimski sezoni in sicer od 26. marca dalje.

Že drugo leto zapored odpiramo Planinski dom pri Krnskih jezerih tudi v zimskem času. Dom je v tem času odlično izhodišče za različne ture v Krnsko pogorje. Podate se lahko na vrsto okoliških vrhov, ki nudijo odlično turno smuko vseh zahtevnosti, od najlažjih smukov primernih tudi za začetnike do najzahtevnejših, alpinističnih spustov. Prav tako je dom skupaj s Krnskim jezerom lahko samostojni cilj pohodnikov, okolica koče pa nudi tudi precej možnosti za razna šolanja in usposabljanja.

Dostopi:
  • iz Lepene (1,5 do 2,5 ure), kjer je parkirni prostor, cesta je redno vzdrževana v zimskem času;
  • iz planine Kuhinja (z avtom iz Kobarida ali Tolmina) preko Krnske škrbine (tehnično bolj zahtevno 5 do 6 ur ) ali skozi dolino Lužnice (lažje 5 do 6 ur);
  • iz smeri Komne (Bohinj) oz. Triglavskih jezer preko sedla Vratca (Bogatinsko sedlo).

V koči bomo poskrbeli da se boste dobro počutili, da ne boste lačni in žejni po opravljeni turi in da boste udobno nameščeni. V zimskem časo bo na voljo omejeno število ležišč (34), zato večjim skupinam priporočamo rezervacijo oz. najavo.

Prevoz opreme s tovorno žičnico:
V primeru potreb po prevozu opreme iz Lepene je potrebno kontaktirati oskrbnika ali pisarno. Prav tako priporočamo predhodni klic pred samo vožnjo. (GSM signal je občasno slabši). Opozarjamo tudi, da je zgornja postaja tovorne žičnice oddaljena dobre pol ure hoda od same koče.

Rezervacije in informacije:

PDF Zgibanka o planinskem domu pri Krnskih jezerih (2,7 MB)

Lepo vabljeni!

PD Nova Gorica

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO