Vodniška komisija
nedelja, 20. september 2020
POIŠČI

Poročilo kopnega izpopolnjevanja za planinske vodnike na Boču
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sreda, 7. oktober 2015 ob 11:00, ogledov: 3923

Kongres športa za vse

Objavil(a): Matej Ogorevc
Glavna tema letošnjega kongresa je Vloga športa za vse v slovenski družbi ter pomen športnih društev, s fokusom na gibalni dejavnosti starejših. Teme kongresa bodo predstavljene v okviru plenarnega dela s primeri dobrih praks in aplikativnega dela. Ob robu kongresa in sejma Narava zdravje organizatorji pripravljajo promocijske »gibalne točke« po Ljubljani, katerih cilj je promocija zdravega življenjskega sloga.
Zdrav življenjski slog bogati kakovost posameznikovega življenja in pomembno vpliva na blaginjo družbe, vseh prebivalcev Slovenije. Nemalokrat pa je v delovanju športnih organizacij zaznati občutek, da šport za vse nima pravega mesta. Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju s športnimi organizacijami, ki delujejo na tem področju pripravlja kongres športa za vse. Kongres bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v petek, 6. novembra 2015, v okviru sejma Narava-zdravje.

Program in urnik kongresa si lahko ogledate tukaj. Predavanja bodo izvedli 
dr. Herman Berčič, dr. Vedran Hadžič, Janez Matoh, Janez Poles, dr. med, mag. Janez Sodržnik in dr. Vojko Strojnik.

V času kongresa bodo organizatorji kongresa pripravili gibalne točke, kjer se bodo lahko zainteresirani brezplačno vključili v vabo in spoznavanje športnih in gibalnih aktivnosti. Organiziran pa bo tudi Forum Športne unije Slovenije.

Na voljo so naslednje gibalne točke:

Organizatorji želijo s kongresom dvigniti zavest o pomembnosti športa za vse, kot ključnega in najpomembnejšega elementa pri ohranjanju in promociji zdravja ter pripeljati šport za vse v izvajalska okolja in s tem oplemenititi ponudbo društev.

Zainteresirani se lahko prijavite preko spletnega prijavnega obrazca.

Organizatorji kongresa športa za vse:
Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, Fakulteta za šport, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Planinska zveza Slovenije, Športna unija Slovenije, Fitnes zveza Slovenije in Sokolska zveza Slovenije.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO