Vodniška komisija
sreda, 28. oktober 2020
POIŠČI

Licenčno usposabljanje v snežnih razmerah 2013, Menina planina
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sreda, 8. julij 2015 ob 09:00, ogledov: 5669

S študenti v hribe ... na Storžič

Objavil(a): Matej Ogorevc
Tokratni cilj bo 2132 m visok Storžič, ki se nahaja na zahodnem delu Kamniško Savinjskih Alp in z vrha ponuja lep razgled na Julijske Alpe, Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe.
Hoja v hribe postaja vedno bolj razširjena oblika miganja in preživljanja prostega časa, tudi med študenti. Saj vsi vemo, kako je... Med vsem učenjem in izpiti si je potrebno nekako prezračiti glavo in eden izmed najboljših načinov je potep v višave, kjer ob čudovitih razgledih za trenutek pozabimo na faks in ostale obveznosti.

Tokratni cilj bo 2132 m visok Storžič, ki se nahaja na zahodnem delu Kamniško Savinjskih Alp in z vrha ponuja lep razgled na Julijske Alpe, Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Z avti se bomo pripeljali do Doma pod Storžičem, kjer bomo začeli naš vzpon. Od doma se bomo usmerili na pot skozi Žrelo, ki na začetku poteka po razmeroma strmi gozdni poti, nato pa nas pripelje do vstopa na zelo zahtevno zavarovano pot. Tu si bomo nadeli opremo in v nadaljevanju s pomočjo številnih varoval premagovali grapo ter izpostavljene prehode. Ko bomo priplezali iz stene, nas bo do vrha čakala še pot po mestoma precej ozkem in občasno izpostavljenem grebenu. Povratek na izhodišče bo potekal po nekoliko lažji, a še vedno zahtevni poti skozi Škarjev rob. Tura bo potekala okoli 6 ur.

Kje in kdaj: Zbor je v soboto, 18. julija 2015, ob 6.00 na parkirišču pred trgovino Hofer v Šiški (Celovška cesta, takoj za obvoznico). Opomba: Ura odhoda se lahko še spremeni glede na vremensko napoved.

Prevoz in strošek izleta: Z osebnimi avtomobili. Stroški prevoza se razdelijo po dogovoru z voznikom. Organizacija in izvedba izleta je brezplačna.

Obvezna oprema: Gojzarji, nahrbtnik, rezervna oblačila, kapa in rokavice, vetrovka, malica in pijača, tehnična oprema (čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet). Tehnično opremo se da po predhodem dogovoru izposoditi pri vodstvu izleta.

Težavnost poti: Zelo zahtevna zavarovana pot. Za vzpon po tej poti se ne smete bati višine, potrebujete pa tudi nekaj izkušenj iz gibanja po skalnem svetu in zelo zahtevnih poteh.

Vodji izleta in informacije: Barbara Bajcer (barbara.bajcer@gmail.com, 041 336 397), Andrej Barovič (andrej.barovic@gmail.com, 041 234 373).

Prijave: Na barbara.bajcer@gmail.com, najkasneje do četrtka, 16. julija, do 12. ure. Ob prijavi navedite, če potrebujete izposojo opreme. Prav tako sporočite ali imate svoj avto in bi lahko peljali še nekaj ostalih udeležencev.


Lepo vabljeni!

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO