Vodniška komisija
petek, 5. junij 2020
POIŠČI

Usposabljanje za vodnika PZS, lahke kopne ture - 2. skupina, PUS Bavšica
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

torek, 2. junij 2015 ob 13:02, ogledov: 3659

Dogajanje na Vodniški komisiji

Objavil(a): Matej Ogorevc
Kljub izpadu sredstev evropskega socialnega sklada, ki so bila namenjena sofinanciranju vodniških izobraževanj in izpopolnjevanj, je za Vodniško komisijo PZS uspešen prvi del leta.
Konec zime in pomlad sta za Vodniško komisijo Planinske zveze Slovenije prav gotovo eden izmed bolj aktivnih delov leta. Letos je prišlo zaradi izpada določenega dela finančnih sredstev (zaradi česar so se žal podražila vsa usposabljanja), kar do prenekatere odpovedi usposabljanj - predvsem vodniških tečajev, a to še ne pomeni, da so vodniki in inštruktorji počivali.
 
Od vseh predvidenih tečajev (deljeni vodniški tečaj za VPZS A kategorije ter tečaji VPZS za kategorije B, D,G in E) je bil izveden le prvi - torej tečaj za vodnike Planinske zveze Slovenije za B kategorijo (zahtevne kopne ture).

Boljšo izvedbo so doživela licenčna snežna in kopna izpopolnjevanja. Zimska so se zaključila že sredi marca, kopna pa se bodo v prihajajočem koncu tedna. Za vse zamudnike je navoljo le še republiško kopno izpopolnjevanje, ki bo na vrsti 2. in 3. ter 3. in 4. oktobra v Planinskem učnem središču Bavšica. Število mest je omejeno, zato le pohitite s prijavo!

Več o dogajanju pa si lahko preberete v spodnjih objavah:

Prijetno vodniško poletje!

Priloga:
PDF  Knjižica akcij VK 2015 (8,31 MB) 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO