Vodniška komisija
četrtek, 27. februar 2020
POIŠČI

Licenčno usposabljanje v snežnih razmerah V, Erjavčeva koča na Vršiču
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sreda, 8. julij 2009 ob 00:00, ogledov: 1429

Razpis za zbiranje predlogov priznanj VK PZS za leto 2009

 

Na podlagi 15. člena Pravilnika o priznanjih VPZS objavlja VK PZS
RAZPIS ZA ZBIRANJE PREDLOGOV PRIZNANJ VK PZS ZA LETO 20091. Razpisujemo zbiranje predlogov za podelitev naslednjih priznanj VK PZS:


  •  Pisna zahvala
  •  Priznanje za 5-letno delo
  •  Priznanje za 10-letno delo
  •  Priznanje za 18-letno delo
  •  Zaslužni vodnik PZS
  •  Častni vodnik PZS

2. Priznanja se podeljujejo stopenjsko. Za vodnike, ki so kot vodniki delovali še pred pridobitvijo statusa kategoriziranega V PZS, stopenjsko podeljevanje ne velja.  


3. Predlogi za podelitev priznanj se zbirajo:


Pisna zahvala se lahko podeli posameznikom,vodniškim odsekom, mladinskim odsekom, planinskim društvom, podjetjem in drugim organizacijam za enkraten in izjemen prispevek k razvoju prostovoljnega vodništva.


Priznanje za 5-letno delo se podeli registriranim vodnikom PZS, ki so veliko prispevali na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS in je poteklo vsaj 5 let od njihove prve registracije.


Priznanje za 10-letno delo se podeli registriranim vodnikom PZS, ki so veliko prispevali na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS in je poteklo vsaj 10 let od njihove prve registracije.


Priznanje za 18-letno delo se podeli registriranim vodnikom PZS, ki so veliko prispevali na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS in je poteklo vsaj 18 let od njihove prve registracije.

Zasluži vodnik PZS se podeli vodnikom PZS za zelo velik prispevek na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS in je poteklo vsaj 25 let od njihove prve registracije.


Naziv častni vodnik PZS se podeli vodniku PZS za izjemen prispevek na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS in je poteklo vsaj 30 let od njihove prve registracije.


4. Predlog za podelitev priznanj lahko poda član PZS ter vsi organi PZS. Predlog mora biti v pisni obliki na predpisanem obrazcu, poslan na VO MDO do vključno 15. 9. 2009. VO MDO pošlje potrjene predloge na VK PZS najkasneje do 30. 09. 2009. VK PZS bo proučila in obravnavala prispele predloge na svoji seji. Nepopolni predlogi bodo pozvani k dopolnitvi.

Sklep o podelitvi priznanj bo sprejela VK PZS.


5. Predlogov, ki bodo prispeli po razpisanem roku, VK ne bo obravnavala in upoštevala.  V Ljubljani, 30. junija 2009                                Načelnik VK PZS:

                                                                       Boris MADON l.r.

OBRAZEC - PREDLOG ZA PRIZNANJE VK PZS

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO