Vodniška komisija
petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Vodnikom PZS podelili najvišja priznanja VK PZS in začrtali delo vnaprej
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 2. februar 2024 ob 18:40, ogledov: 2325

Vertikala | predstavitev vodnika po planinski poti SPD Trst v Ljubljani

Slovensko planinsko društvo Trst | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Planinska pot Slovenskega planinskega društva Trst "Vertikala", dolga 384 km, je bila zamišljena in urejena pred več kot petdesetimi leti, lani pa so izdali prenovljen vodnik. Vizionarska ideja zamejskih Slovencev vodi popotnika k odkrivanju in spoznavanju krajev, tradicij, kulture in območja, kjer živijo Slovenci na zahodni meji. Z avtorjema vodnika Jasmin Rudež in Maksimiljanom Kraljem ter predsednico SPD Trst Marinko Pertot se bo v torek, 6. februarja, ob 18. uri v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani pogovarjala Zdenka Mihelič. Toplo vabljeni!
vertikala_koz_vabilo1

Pot Vertikala, ki jo je pred več kot 50 leti zasnovalo in odprlo Slovensko planinsko društvo Trst, je pravi sodobni camino, ki poteka od Tromeje nad Ratečami do Lazareta pri Debelem rtiču. Vizionarska ideja zamejskih Slovencev vodi popotnika k odkrivanju in spoznavanju krajev, tradicij, kulture in območja, kjer živijo Slovenci na zahodni meji. Lani pa so izdali prenovljeni vodnik po tej poti.

Toplo vabljeni na pogovor z avtorjema vodnika Jasmin Rudež in Maksimiljanom Kraljem ter predsednico SPD Trst Marinko Pertot v Knjižnico Otona Župančiča v Ljubljani.

>>> Nova izdaja Vodnika po planinski poti SPD Trst Vertikala
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE