Vodniška komisija
nedelja, 11. junij 2023
POIŠČI

Zimsko izpopolnjevanje vodnikov PZS na Mozirski koči
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 16. avgust 2022 ob 09:00, ogledov: 1369

Razpis | zbiranje predlogov za najvišje priznanje Vodniške komisije PZS

Objavil(a): Matej Ogorevc
Na podlagi 66. člena Statuta Planinske zveze Slovenije, 5. člena Pravilnika o priznanjih Planinske zveze Slovenije in 31. člena Pravilnika o organiziranosti vodnikov Planinske zveze Slovenije objavlja VK PZS razpis za zbiranje predlogov za najvišje priznanje VK PZS za leto 2022.
Razpisujemo zbiranje predlogov za podelitev najvišjega priznanja VK PZS častni vodnik PZS.

Naziv častni vodnik PZS se podeli vodniku PZS za izjemen prispevek na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS in je poteklo vsaj 30 let od njegove prve registracije. Pogoj 30 let je potrebno izpolnjevati v obeh primerih, saj se priznanje podeljuje za tridesetletno delo na področju vodništva.
Naziv častni vodnik PZS se lahko vodniku PZS podeli samo enkrat.

Predlog za podelitev priznanja lahko na podlagi razpisa poda društvo, ki je član PZS, ali organ PZS. Predlog mora biti v pisni obliki na predpisanem obrazcu poslan na VO MDO do vključno 18. oktobra 2022. VO MDO pošlje potrjene predloge na VK PZS najkasneje do 25. oktobra 2022. IO VK PZS bo proučil in obravnaval prispele predloge na svoji seji. Nepopolni predlogi bodo pozvani k dopolnitvi.

Sklep o podelitvi priznanj bo sprejel IO VK PZS. Predlogov, ki bodo prispeli po razpisanem roku, IO VK PZS ne bo obravnavala in upoštevala.

Franc Gričar,
načelnik VK PZS

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE