Vodniška komisija
ponedeljek, 30. marec 2020
POIŠČI

Zbor predstavnikov vodniških odsekov PD
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

četrtek, 4. februar 2016 ob 13:25, ogledov: 3417

Rok za oddajo poročil za registracijo VPZS

Objavil(a): Veronika Susman
Kot vsako leto je tudi letos rok za oddajo poročil o delu v preteklem letu 28. februar.
Podpisan obrazec s strani vodnika in potrjen tudi s strani planinskega društva pošljite z navadno pošto na naslov:
PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, Vodniška komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana.


Pogoji za potrditev registracije
(30 člen Pravilnika vodnikov PZS):

Registracija VPZS obsega podaljševanje dovoljenja za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva in podaljševanje zavarovanja za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti.

VPZS ima lahko licenco za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva, ne da bi bil pri tem zavarovan (registriran) za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti.

 Podaljševanje licence za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva:

VPZS mora po pridobitvi naziva vsaka tri leta podaljševati licenco za opravljanje strokovnega dela v športu na področju planinstva. Pogoj je, da je bil v letu pred iztekom licence aktiven v najmanj petih akcijah in da se je vsaj enkrat na tri leta aktivno udeležil izpopolnjevanja VPZS, ločeno za kopne ture, snežne ture in turne smuke, ali opravil izpit za pridobitev višje kategorije vodenja.

Kot udeležba na izpopolnjevanju VPZS se šteje tudi aktivna udeležba inštruktorja, če je ta poleg teme, ki jo je vodil ali pomagal voditi, aktivno sodeloval tudi na vseh ostalih temah izpopolnjevanja VPZS.

 Podaljševanje zavarovanja (registracije) za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti:

 za podaljševanje zavarovanja za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti, ki izvira iz dejavnosti VPZS, je treba vsako leto do 28. februarja poslati pisno poročilo o delu na VK PZS. Poročilo pošlje PD ali ustrezen organ PD na ustreznem obrazcu, ki ga izpolni VPZS.  Minimalen pogoj za podaljševanje zavarovanja za primer civilnopravne odškodninske odgovornosti je pet planinskih aktivnosti (vodenje izletov, tabori, predavanja, seminarji, usposabljanja, markiranja, planinska orientacijska tekmovanja …), od tega morata biti vsaj dve aktivnosti izvedeni v okviru matičnega PD in vsaj dve aktivnosti samostojno vodeni turi.

S poslanim  poročilom PD hkrati tudi potrdi, da je VPZS član PD s plačano članarino za tekoče leto.

Le v izjemnih primerih lahko VPZS pošlje poročilo in dokaz, da je plačal članarino, sam neposredno na VK PZS. V takšnih primerih mora biti priloga poročila tudi pisna obrazložitev, zakaj je VPZS sam posredoval poročilo.
Obrazec za registracijo VPZS (92,5 KB)
Srečno in varen korak.


Vodniška komisija

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO