Vodniška komisija
četrtek, 27. februar 2020
POIŠČI

Izpitno na Kalško goro
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ponedeljek, 4. januar 2016 ob 13:15, ogledov: 4455

Predlog Zakona o športu v javni obravnavi

Objavil(a): Matej Ogorevc
V javni obravnavi je predlog novega Zakona o športu. Zakon ureja področje politike športa, financiranje športnih organizacij ter prireditev, strokovno delo v športu, inšpekcijski nadzor ter ostala pomembna področja. Tudi planinstvo oz. vse njegove panoge se smatrajo za športno dejavnost zato je vas pozivamo k sodelovanju v javni obravnavi.

Prvi člen novonastajajočega zakona pravi:

»Ta zakon določa uresničevanja javnega interesa na področju športa v Republiki Sloveniji, ureja način izvajanja politike športa z določitvijo nacionalnega in letnega programa športa, določa organe, ki so pristojni za izvajanje javnega interesa in mehanizme za njegovo uresničevanje, določa pogoje za opravljanje strokovnega dela v športu, opredeljuje javno službo na področju športa na državni ravni, ureja vsebino in postopek sprejemanja programov usposabljanj za strokovno delo v športu, določa pravice športnikov, določa javne športne objekte in površine za šport v naravi, njihovo financiranje in upravljanje, ureja športne prireditve, opredeljuje družbeno odgovornost na področju športa, zbirke podatkov v športu ter inšpekcijski nadzor na področju športa«.


Predlog Zakona o športu bomo preučili tudi znotraj organov PZS, zato pozivamo zainteresirana društva in klube, člane PZS, in posameznike, da najkasneje do 28. januarja 2016 na elektronski naslov info@pzs.si posredujete pripombe na dokument.

Smiselne bomo vključili v skupne pripombe PZS in jih nato poslali resornemu ministrstvu v presojo.

PDF Zakon o športu - predlog v javni obravnavi (277 kB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO