Vodniška komisija
ponedeljek, 20. september 2021
POIŠČI

Na Reški Planini potekalo kopno izpopolnjevanje
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

nedelja, 30. avgust 2015 ob 10:00, ogledov: 5909

Jesenska usposabljanja Mladinske komisije – vabljeni k udeležbi

Objavil(a): Matej Ogorevc
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije organizira v mesecu septembru dve usposabljanji ter študentski planinski tabor. Vabljeni k udeležbi, nekaj prostih mest je še pri sleherni načrtovani akciji.

V prihajajočem septembru Mladinska komisija organizira dve usposabljanji, in sicer Tečaj orientacije in Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih planinskih poteh. Tretja akcija, Študentski planinski tabor, pa je namenjena sproščenemu druženju ter odkrivanju planinskih lepot bavških strmin.

Tečaj orientacije

Tečaj orientacije organizira Strokovni odbor za orientacijo Mladinske komisije PZS. Je neformalno usposabljanje, namenjeno mladim od 16. leta dalje s ciljem usvojiti kompleksnejše orientacijske veščine, ki vam bodo prišle prav na vaših potepih po gorskem svetu, še bolj pa na orientacijskih tekmovanjih.

  • Kdaj: 18. - 20. september 2015, s pričetkom ob 10. uri.
  • KjeDom na Menini planini.
  • Stroški tečaja: 50 €.
  • Prijave: najkasneje do četrtka, 10. septembra 2015. 
  • Več informacij: na spletni strani mk.pzs.si, na elektronskem  naslovu mladinska.komisija@pzs.si ali pri strokovni sodelavki Veroniki Susman na telefonski številki 01 434 56 89. 

mk_pzs_tecaj_orientacije_2014_foto_matevz_zih_m3 mk_pzs_tecaj_orientacije_2014_foto_tadej_kvaternik_m13 mk_pzs_tecaj_orientacije_2014_foto_tadej_kvaternik_m21

Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih poteh

Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih poteh organizira Strokovni odbor za delo mladih Mladinske komisije PZS. Tečaj je idealna priložnost za vse, tako za začetnike kot tudi za s »feratami« bolje seznanjene gornice in gornike. Program je zasnovan na ideji, da je praksa boljša učiteljica kakor teorija, zato se bo večji del usposabljanja odvijal na prostem.
  • Kdaj: 25. - 28. september 2015, s pričetkom ob 10. uri.
  • KjePlaninsko učno središče Bavšica
  • Stroški tečaja: 50 €.
  • Prijave: najkasneje do srede, 16. septembra 2015. 
  • Več informacij: na spletni strani mk.pzs.si, na elektronskem  naslovu mladinska.komisija@pzs.si ali pri strokovni sodelovki Veroniki Susman na telefonski številki 01 434 56 89.

mk_pzs_seminar_mladinski_voditelj_foto_domen_strle_m9 na_zelo_zahtevni_poti_foto_matej_ogorevc_m navzgor_foto_matej_ogorevc

Študentski planinski tabor

Študentski planinski tabor organizira Mladinska komisija PZS. Kot že ime samo pove, gre za planinski tabor, kar pomeni, da bomo nekaj več pozornosti posvečali planinskim vsebinam, predvsem pa bomo izvedli tudi nekaj planinskih izletov. V preostalem prostem času pa bomo lahko izkoristili ostale zmogljivosti Planinskega učnega središča in širše okolice. Kot je na primer igrišče za odbojko, kurišče za taborni ogenj, plezališče ali pa kar obrežje Soče ter Koritnice. Preverili pa bomo tudi okusnost bovškega sladoleda.

v_gorah_foto_manca_cujez_1 planinsko_kosilo_foto_manca_cujez v_gorah_foto_manca_cujez_2

Avtorji fotografij:  Manca Čujež, Tadej Kvaternik, Matej Ogorevc, Domen Strle, Matevž Zih

Lepo povabljeni v imenitno družbo slovenskega alpskega sveta!
Jamčimo tudi za dobro družbo in nova (po)znanja.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO