Vodniška komisija
ponedeljek, 6. december 2021
POIŠČI

Vodniki so se zimsko izpopolnili tudi na Grohatu pod Raduho
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ponedeljek, 25. oktober 2021 ob 14:00, ogledov: 507

Izdelek meseca | vodnik Julijske Alpe: južni del

Objavil(a): Matej Ogorevc
Med 15. oktobrom in 15. novembrom 2021 je planinski vodnik Julijske Alpe: južni del, avtor katerega je Andraž Poljanec, na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom.
Vodnik Julijske Alpe: Južni del bralcu predstavi južni rob Julijskih Alp. V enem delu je avtor zbral in predstavil vse markirane planinske poti ter večino ostalih poti in stezic na območju med Jelovico in Polovnikom. Vmes se spoznamo še s sredogorskimi vrhovi Ratitovca, Soriške planine, predstavljen je dolg Bohinjsko-Tolminski greben ter razčlenjena Krnska skupina. Z izjemo prvega, gozdnega dela, tod kraljujejo strme trave, ruševnata prostranstva in kraški podi. Na človeško neumnost in krvavo zgodovino nas opominjajo številni pomniki prve svetovne vojno, Rupnikove linije in Alpskega zidu, ki sedaj predstavljajo le še zanimivo popestritev planinskih izletov, tur in pohodov.

PDF Vsebina in primeri opisov

pz_pzs_julijske_alpe_juzni_del_predlist 


Vodnik Julijske Alpe: južni del je delo prekaljenega pisca Andraža Poljanca, ki enako vestno in sistematično opisuje markirane planinske poti kot tudi še številčnejše neoznačene poti. Za vnete raziskovalce je pripravil tudi nekaj zahtevnejših sladkorčkov.planinska_trgovina_pzs_186x130
planinska_zalozba_modra_stevilka

CENA: med 15. oktobrom in 15. novembrom s 50-odstotnim popustom - za 14,95 €* (redna cena 29,90 €). 
*z DDV

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Vremenske razmere
 
Planinski izleti RTV SLO