ponedeljek, 22. november 2021 ob 08:15

Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv - fotografska razstava ob 40. obletnici TNP

Vabljeni na ogled razstave Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv na Jakopičevo sprehajališče v park Tivoli v Ljubljani od 18. novembra 2021 do 14. februarja 2022, s katero v prestolnici obeležujejo 40. obletnico Triglavskega narodnega parka.
Ob letošnji 40. obletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku ter 60-letnici prvega zavarovanja dela območja Julijskih Alp kot narodni park je JZ TNP pripravil fotografsko razstavo Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv. Izhodišče razstave je 39 fotografij poeta gorske fotografije Jaka Čopa (1911-2002) ter 39 sodobnih barvnih fotografij istih motivov. Pri razstavi je kot partner sodeloval Slovenski planinski muzej, ki deluje pod okriljem Gornjesavskega muzeja Jesenice in hrani fotografsko zapuščino Jake Čopa. Pri razstavi poleg Čopa sodeluje 14 fotografov, ki so s svojim pristopom in odnosom odločilno prispevali k nastanku razstave. Tisk fotografij za razstavo je finančno podprla Zavarovalnica Triglav.

Razstavo si lahko ogledate med 18. novembrom 2021 in 14. februarjem 2022 na Jakopičevem sprehajališču, Park Tivoli, v Ljubljani. Vljudno vabljeni!

vecna_sprememba_tnp
Fotografska razstava Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv (vir: TNP)

Pregled parov fotografij, ki so bili izbrani za razstavo v Jakopičevem razstavišču

Fotografsko potovanje se prične na Triglavu in njegovi neposredni okolici, se nadaljuje v Dolini Triglavskih jezer, kjer je narodni park nastal, se nato spusti v Bohinj in na njegove planine, zavije v Zgornjesavsko dolino, v dolino Vrata, Martuljek, Planico in Tamar. Preko Vršiča, kjer obišče Slemenovo špico in Prisank, nadaljuje pot v Zadnjo Trento, obišče tudi okolico Mangrta in na koncu pristane v okolici Krna in doline Tolminke.
22.01.2022